Szabos Hemchark är ett litet slakteri och charkuteri i Sibbarpsdalen, utanför Näsum.
Vi är ett litet familjeföretag, där grundidén bygger på att vi ska tillverka varor som vi med glädje och stolthet ska kunna ge till våra nära och kära.
Grundaren Miklos Szabo är ungrare och har sina rötter i Norra Jugoslavien från en ungersk minoritet. Därav de kryddiga smakerna och kulinariska upplevelserna.
Kryddor som står oss varmt om hjärtat är givetvis paprikan och vitlöken.
Vi arbetar med att gå mot strömmen och fokusera på kvalitetsmässiga varor med hög kötthalt och så få tillsatser som möjligt. Vi använder oss enbart av en låghalt av nitritsalt och askorbinsyra.
Szabos använder sig av traditionell gammaldagsrökning med alspån.
Givetvis använder vi oss av enbart svenska råvaror.
Alltid färskt och nystyckat kött och originella korvar:
– med hög kötthalt
– få tillsatser
– utan rökaromer
– fria från gluten, laktos och ägg